Veelgestelde vragen

U kunt het contactformulier invullen. Bij ontvangst nemen wij contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak, een intakegesprek.

Nee, wij zijn een school die werkt met individuele leerroutes. Daarom kunnen wij meer en is een leerling met een leerprobleem van harte welkom. Echter kinderen met gedragsproblemen zoals ODD worden niet aangenomen en doorverwezen naar scholen waar deze specialisatie voorhanden is.

In principe hoeft slechtziendheid of doofheid geen belemmering te zijn om ons onderwijs te volgen.

Op de woensdag na wordt er iedere dag geluncht met leerkrachten en leerlingen tezamen. Er is dus sprake van een continurooster.

Wij beginnen om 8:30 uur en gaan door tot 15:00 uur op de woensdag gaan de leerlingen om 12:30 uur naar huis.

Doordat wij een continurooster draaien met lunch is er geen tussentijdse opvang nodig.

Ja, 3 keer per jaar wordt er een studiedag of middag ingeruimd. Dit is terug te zien in het jaarrooster. Verder is er geen sprake van lesuitval.

Dat wordt binnen de school vakkundig opgevangen. 

Ja, wij hebben een uitgebreid leerlingvolgsysteem.

De lesmethode welke wordt ingezet is afhankelijk van de mogelijkheden van de leerling. Zo krijgt een leerling met dyslexie een andere lesmethode dan bijvoorbeeld een meer begaafde leerling. Dit is goed te doen vanwege de kleine groepsgrootte.

Wij vinden de Engelse taal belangrijk en geven deze vanaf onze startgroep, groep 3.

Winford biedt in Breda ook voortgezet onderwijs aan, maar dit is op een andere locatie dan onze basisschool. Meer informatie over de mogelijkheden op dit gebied is te vinden op deze site.

Uiteraard is er bij Winford Breda ook een schoolgids beschikbaar.

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek

U leest veel informatie op onze website terug. Heeft u toch nog vragen of heeft u liever persoonlijk contact? Neem dan gerust contact met ons op. Dat is mogelijk op werkdagen na 15:00 uur. We kunnen dan de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over Winford Breda ook op onderstaande pagina's

Scroll naar top