Opleiding Junior Accountmanager - mbo 4 in Breda

Ben je op zoek naar een carrière waarin je je sociale vaardigheden toepast, veel onderweg bent en werkzaam bent in de verkoop? Wil je daarnaast nieuwe klanten werven en relaties onderhouden? Ontdek dan de opleiding Junior Accountmanager bij Winford Breda.

Junior accountmanager mbo

De mbo opleiding junior accountmanager

Als Junior Accountmanager breng jij een product, de markt en de (toekomstige) klant in kaart. Daarnaast adviseer je klanten over dit product en stel je marketing- en accountplannen op. Onderhandelen en verkoopgesprekken zijn dagelijkse kost, je wordt dan ook medeverantwoordelijk voor de verkoopresultaten van het accountteam. Net als de accountmanager bouw en onderhoud je relaties.

Kennis van jouw dienst/product is essentieel, daarnaast beschik je over een flinke dosis commerciële vaardigheden. Geen probleem is te groot voor jou, want jij denkt in oplossingen. Ook analyseer je het koopgedrag en hier speel je slim op in door behoeftes te inventariseren, gedegen advies te geven en uiteindelijk de koop te sluiten. Jij hebt de wil om te scoren!

De opleiding junior accountmanager duurt 2 jaar. Als leerling leer je onder andere marktonderzoek te doen, voorstellen te maken voor commercieel beleid en alles over het verkooptraject. Ook besteden we veel aandacht aan relatiebeheer en klantenservice.

Zo ziet een week bij Winford eruit

Bij ons ziet de week er als volgt uit:

 • 2 dagen op school van 08:30 tot 17:00 uur (1 keer in de 4 weken zijn dit 3 dagen per week)
 • 3 dagen op jouw leerbedrijf (1 keer in de 4 weken zijn dit 2 dagen per week)

De opleiding

De opleiding Junior Accountmanager duurt 2 jaar. Je leert hoe je onderzoek doet naar de markt en voorstellen maakt voor commercieel beleid. Daarnaast leer je van begin tot eind alles over het verkooptraject. Ook wordt er veel aandacht besteed aan relatiebeheer en klantenservice.

Zo ziet jouw week eruit:

 • 2 dagen per week van 08:30 t/m 17:00 uur op school
  1 keer in de 4 weken zijn dit 3 dagen
 • 3 dagen per week op jouw leerbedrijf
  1 keer in de 4 weken zijn dit 2 dagen

Wat doet een Junior Accountmanager?

Als Junior Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen van producten, de markt en klanten. Je adviseert klanten, stelt marketing- en accountplannen op en voert onderhandelingen. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de verkoopresultaten van het accountteam en bouw je relaties op en onderhoud je deze. 

Vakken

Een greep uit het vakaanbod:

 • Ondernemend gedrag
 • Persoonlijk profileren
 • Online marketing & E-commerce
 • International & intercultural diversities
 • Entrepreneurship
 • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en LOB

Wat kun je worden na een opleiding mbo junior Accountmanager?

Na het behalen van een mbo-diploma junior accountmanager zijn er verschillende beroepsmogelijkheden binnen het vakgebied sales, marketing en klantrelatiebeheer. Enkele beroepen die je kunt uitoefenen:  

 • Accountmanager  
 • Marketingmanager  
 • Ondernemer 
 • Salesmanager/medewerker  
 • Commercieel manager/medewerker  
 • Verkoper binnendienst 
 • Verkoopadviseur 
Junior accountmanager mbo
"Mijn ervaring is geweldig, de vakken zijn leuk en leerzaam. Als Junior Accountmanager vind ik het essentieel om klanten te behouden en nieuwe te vinden."
Mbo Junior accounmanager
Student
Junior Accountmanager

Student aan het woord

Ik koos voor Junior Accountmanager vanwege de aanbeveling en interesse. Mijn ervaring is geweldig, de vakken zijn leuk en leerzaam. Als Junior Accountmanager vind ik het essentieel om klanten te behouden en nieuwe te vinden.

Trots op het binnenhalen van een grote klant. De balans tussen theorie en praktijk is perfect met het BBL-traject. Na de opleiding hoop ik een mooie start te maken in dit vakgebied.

Aan toekomstige studenten: gewoon doen en je best! Leukste herinneringen: pauzes en pingpongen. Waarom Winford? Aanbevolen en perfecte duur, twee jaar en twee dagen per week. ”

Op naar de toekomst van de leerling

De leerling is de toekomst, met talenten en doelen voor ogen. Bij Winford Academy helpen we de leerling om doelen te bereiken door middel van persoonlijke coaching in een praktijkgerichte omgeving. Door de 21e-eeuwse vaardigheden past de leerling succesvol in de maatschappij van de toekomst. 

Als de toekomstige pioniers van morgen, staan onze leerlingen centraal. Met ons praktijkgerichte onderwijs en persoonlijke coaching streven we ernaar om de doelen te verwezenlijken van onze leerlingen. Zie jij jezelf als leerling junior accountmanager op onze school? Neem vandaag nog de eerste stap naar succes. Vraag de brochure aan.

Jouw toekomst wacht op jou!

Aanmelden & kennis maken

Wij nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek. We kijken of de opleiding bij je past en wat je leuk vindt. Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon, dan nemen we op werkdagen de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Logo Winford Breda