De unieke formule van Winford Breda

Winford Breda biedt vanaf 2016 particulier onderwijs aan in Breda. Na een succesvolle introductie van onze basisschool opende er in 2019 nog een privéschool zijn deuren: Winford Academy. Deze particuliere voortgezet onderwijsinstelling biedt opleidingen aan op de volgende niveaus: vmbo (k/g), mavo (vmbo-t), havo en vwo. Ook bieden wij de derde leerweg aan op Winford Academy mbo. Maak keuze uit één van de niveau 4 opleidingen: Junior Accountmanager, International Business Entrepreneurship of Marketing & Communicatie Specialist.

Ons onderwijs kenmerkt zich door:

Individuele begeleiding

Dit betekent dat ons onderwijs maatwerk is. Speciaal gericht op het niveau, de ambitie en de kwaliteiten van de individuele leerling. Onze docenten kennen de talenten van de leerlingen. Daardoor zijn ze optimaal in staat om het maximale uit elke leerling te halen.

Individuele leerroute

U verwacht dat uw zoon of dochter de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo en zonder belemmerd te worden door regels en structuren. Wij begrijpen dat bij Winford. Daarom spreken wij de leerlingen juist op hun talenten aan. Alle studenten volgen hun eigen leerroute. Er kunnen vakken op verschillende niveaus worden gevolgd. Dit kan zowel binnen vmbo, mavo, havo of vwo.

Met de individuele leerroute halen onze speciaal opgeleide docenten het beste in de leerling naar boven en bereiden ze de leerlingen zo optimaal voor op de toekomst.

Techniek helpt ons (blended learning)

Blended learning is een leer- en instructiemodel, die 2 methoden combineert: het ‘gewone’ klasmodel én de computer ondersteunde lesmodel. De leerlingen combineren de stof uit het boek mét online leren in ‘jouw elektronische leeromgeving’. Een voordeel is dat er voor elke leerling de ideale mix voorhanden is. Leerlingen hebben toegang tot de lesstof van alle leerjaren en alle niveaus. Blended learning bevordert het persoonlijk leren. De docent kan individuele ontwikkelplannen maken en per leerling aangeven wat hij/zij vanuit het boek behandeld krijgt en welke oefeningen hij/zij moet maken.

Onze blended lesmethodes zijn altijd up-to-date. De mix van boeken en online versterkt elkaar en is het juiste gereedschap voor de individuele leerling.

21e-eeuwse vaardigheden

Er zijn grote veranderingen gaande in de samenleving. De digitalisering en robotisering zorgen ervoor dat ontwikkelingen sneller gaan dan ooit tevoren. Dat levert voor de toekomst veel kansen én mogelijkheden op. Nu al, maar zeker ook in de toekomst. Zelfrijdende auto’s, een computer met de hersenen aansturen, een dokter die men onderzoekt met een handscan. Mogelijkheden waar uw zoon of dochter ongetwijfeld mee te maken gaat krijgen.

Dit betekent dat ook het onderwijs moet veranderen. We moeten onze leerlingen voorbereiden op de vele veranderingen, die zij tegemoet kunnen zien. Om die reden hebben wij de 21e-eeuwse vaardigheden die in ons hele onderwijs zijn verweven. Wij leiden de leerlingen op voor de maatschappij van later.

Persoonlijke talentontwikkeling

U neemt de ontwikkeling van uw zoon of dochter serieus en probeert de interesses en talenten te bevorderen. U weet dat een goede motivatie stimuleert om het kind verder te brengen. Vaak weten jongeren niet wat hun talenten zijn of weten ze nog niet wat ze ermee kunnen. We hebben er zelf ook allemaal mee geworsteld.

Talenten kunnen ook op andere onderdelen liggen dan alleen een opleiding. Zo kan uw zoon of dochter misschien erg goed zijn in een bepaalde sport, is hij/zij een muzikaal talent of een getalenteerd fotograaf. Wij bieden elke kind de ruimte om zijn/haar talent verder te ontwikkelen en een kwalitatieve opleiding af te ronden.

Aanmelden & kennis maken

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek. We kijken of het onderwijs bij uw kind past en wat hij of zij leuk vindt. Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon, dan nemen we op werkdagen de tijd om al uw vragen te beantwoorden.

Logo Winford Breda

Kijk voor meer informatie over Winford Breda ook op onderstaande pagina's: