De unieke formule van Winford Breda

Winford Breda biedt vanaf 2016 particulier onderwijs aan in Breda. Na een succesvolle introductie van onze basisschool opende er in 2019 nog een privé school haar deuren: Winford Academy. Deze particuliere voortgezet onderwijs instelling biedt opleidingen aan op vmbo K/G, mavo (vmbo T), havo en vwo niveau.

Ons onderwijs kenmerkt zich door:

Individuele begeleiding

Dit betekent dat ons onderwijs maatwerk is. Speciaal gericht op het niveau, de ambitie en de kwaliteiten van de individuele leerling. Onze docenten kennen de talenten van de leerlingen. Daardoor zijn ze optimaal in staat om het maximale uit elke leerling te halen.

Individuele leerroute

U verwacht dat uw zoon of dochter de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen, in zijn of haar eigen tempo en zonder belemmerd te worden door regels en structuren. Wij begrijpen dat bij Winford en wij spreken de leerlingen juist op hun talenten aan. Alle studenten volgen hun eigen leerroute. Er kunnen vakken op verschillende niveau’s worden gevolgd. Dit kan zowel binnen vmbo, mavo, havo of vwo.

Met de individuele leerroute halen onze speciaal opgeleide docenten het beste in de leerling naar boven en bereiden ze zo optimaal voor op de toekomst.

Techniek helpt ons (Blended learning)

Blended learning is een leer- en instructiemodel die twee methoden combineert: het ‘gewone’ klas model met leren uit een boek en het door de computer ondersteunde lesmodel. Je combineert wat je uit het boek doet en wat je online doet in jouw elektronische leeromgeving. Voordeel is dat er voor iedere leerling de ideale mix voorhanden is. Leerlingen hebben toegang tot de lesstof van alle leerjaren en alle niveaus. Blended Learning bevordert het persoonlijk leren. De docent kan individuele ontwikkelplannen maken en aangeven per leerling wat hij/zij vanuit het boek behandeld krijgt en wat de leerling online voor oefeningen maakt.

Onze Blended lesmethodes zijn altijd up-to-date. De mix van boeken en online versterkt elkaar en is het juiste gereedschap voor de individuele leerling.

21e Eeuw vaardigheden

Er zijn grote veranderingen gaande in de samenleving. De digitalisering en robotisering zorgen ervoor dat ontwikkelingen sneller gaan dan ooit tevoren. Dat levert voor de toekomst veel kansen én heel veel mogelijkheden op. Nu al, maar zeker ook in de toekomst. Zelfrijdende auto’s een computer met je hersenen aansturen, een dokter die je onderzoekt met een handscan… Mogelijkheden waar uw zoon of dochter ongetwijfeld mee te maken gaat krijgen.

Dit betekent dat ook het onderwijs moet veranderen. We moeten onze leerlingen voorbereiden op de vele veranderingen die zij tegemoet kunnen zien. Hiervoor zijn de 21e Eeuw vaardigheden ontwikkeld, die in ons hele onderwijs zijn verweven. Hierdoor leiden wij leerlingen van nu op voor de maatschappij van later.

Persoonlijke talentontwikkeling

U neemt de ontwikkeling van uw zoon of dochter serieus en probeert de interesses en talenten te bevorderen. U weet dat een goede motivatie stimuleert om hoger en verder te reiken. Vaak weten jongeren nog niet wat hun talenten zijn of weten ze nog niet goed wat ze ermee kunnen. We hebben er zelf ook allemaal mee geworsteld.

Talenten kunnen ook op andere onderdelen liggen dan alleen een opleiding. Zo kan is uw zoon of dochter misschien erg goed in een bepaalde sport, zeer muzikaal of een getalenteerd fotograaf. Wij bieden ruimte dit talent verder te ontwikkelen en een kwalitatieve opleiding af te ronden.

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek

Veel informatie is op onze website te vinden, maar mogelijk dat u nog vragen heeft of liever persoonlijk contact wilt. Uiteraard is dat mogelijk op werkdagen na 15:00 uur. We kunnen dan de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over Winford Breda ook op onderstaande pagina's

Scroll naar top