Pre-brugklas: tussen basisschool en brugklas

Elk kind verdient een eerlijke kans. Of de brugklas nu te vroeg komt, of juist te laat: een pre-brugklas biedt uitkomst.

Voor wie is de pre-brugklas interessant?

Kinderen in groep 7/8 die een achterstand hebben opgelopen;
Achterstanden die om (wat voor reden dan ook) zijn opgelopen, kunnen in de pre-brugklas hersteld worden. Door te werken in kleine groepen en een onderwijsplan op maat, wordt volop aandacht gegeven aan de ‘pijnpunten’. De lessen en vakken zijn niet alleen gericht op het maken van de Cito-toets, maar juist ook ter voorbereiding op het middelbare onderwijs. Op deze manier stromen ze alsnog op het juiste niveau in, wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Kinderen in groep 7/8 die al toe zijn aan de middelbare school;
Leerlingen die al toe zijn aan de middelbare school komen in een pre-brugklas goed tot zijn recht. Door te werken in kleine groepen en onderwijs op maat, kunnen ze alvast kennis maken met de lesstof en de onderwijsvorm op het voortgezet onderwijs. Door leerlingen uit te dagen en te stimuleren, stromen ze veelal op een hoger niveau in wanneer ze starten aan het voortgezet onderwijs.

Pre-brugklas

Een brugklasser die extra ondersteuning nodig heeft;
Wanneer een leerling in de brugklas zit, maar (nog niet) tot zijn recht komt, kan de pre-brugklas een uitkomst zijn. In sommige gevallen komt de brugklas te vroeg: of dit nu op het gebied van theorie is of emotioneel vlak. Door te werken in kleine groepen en onderwijs op maat, zorgen we ervoor dat de leerling met veel zelfvertrouwen – op het juiste niveau – zijn of haar leerpad bewandeld.

Aanmelden & kennis maken

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek. We kijken of het onderwijs bij uw kind past en wat hij of zij leuk vindt. Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon, dan nemen we op werkdagen de tijd om al uw vragen te beantwoorden.

Logo Winford Breda

Kijk voor meer informatie over Winford Breda ook op onderstaande pagina's: