Marketing & Communicatie Specialist - mbo 4

Ben je sociaal vaardig, creatief en vind je het leuk om klantgericht te leren denken? En wil je leren hoe je jouw doelgroep bereikt en marketing campagnes maakt? Dan is de opleiding Marketing & Communicatie Specialist echt iets voor jou!

Wat houdt Marketing & Communicatie Specialist in?

Als medewerker Marketing & Communicatie kun je aan het werk bij verschillende bedrijven in diverse sectoren. Vanzelfsprekend bij elk bedrijf met een marketing en/of communicatieafdeling, maar ook bij bedrijven binnen de cultuursector of bij een adviesbureau. Afhankelijk van de organisatie kun je verschillende functies uitoefenen. Bij grote bedrijven zullen je werkzaamheden gericht zijn op één vakgebied. Bij een kleinere organisatie zullen je werkzaamheden een mix zijn van verschillende vakgebieden.

Een Marketing & Communicatie Specialist is georganiseerd en kan overzichtelijk werken. Plannen & prioriteiten stellen zijn belangrijk, er zijn namelijk momenten waarop er veel verschillende taken uitgevoerd moeten worden. Hierbij is het belangrijk dat je rustig en geconcentreerd blijft werken en het overzicht niet kwijt raakt. Je hebt veel contact met klanten/collega’s, sociale skills zijn dus een must. Daarnaast heb je een flexibele, commerciële en dienstverlenende instelling.

De opleiding

De opleiding Marketing & Communicatie Specialist duurt 2 jaar. Tijdens de opleiding leer je hoe je taken uitvoert binnen de zakelijke dienstverlening en verzorg je marketing en (interne) communicatietrajecten.

Zo ziet jouw week eruit:

 • 2 dagen per week van 08:30 t/m 17:00 uur op school
  1 keer in de 4 weken zijn dit 3 dagen
 • 3 dagen per week op jouw leerbedrijf
  1 keer in de 4 weken zijn dit 2 dagen

Vakken

Een greep uit het vakaanbod:

 • Persoonlijk profileren
 • Entrepreneurship
 • Droning toepassingen
 • International & intercultural diversities
 • Ondernemend gedrag
 • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en LOB

Aanmelden & kennis maken

Wij nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek. We kijken of de opleiding bij je past en wat je leuk vindt. Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon, dan nemen we op werkdagen de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Logo Winford Breda