Passend onderwijs: een positieve leeromgeving

Op zoek naar passend onderwijs? Bij Winford Breda is passend onderwijs niet alleen een aanpak, maar eerder de basis van ons onderwijsmodel. Kenmerkend is een persoonlijke en flexibele aanpak, waar oog is voor ieder kind. Of het nu gaat om extra begeleiding in het geval van dyslexie, dyscalculie of hoogbegaafdheid, we komen tegemoet aan de unieke behoeftes van onze leerlingen. Het idee achter passend onderwijs is dat leerlingen zoveel mogelijk in het reguliere onderwijs kunnen blijven, maar dan wel met de benodigde ondersteuning passend bij de hulpvraag.

Passend onderwijs voortgezet onderwijs

Winford Breda biedt passend onderwijs voor het voortgezet onderwijs en de mbo-opleidingen. Belangrijke kenmerken van passend onderwijs bij Winford Breda op het voortgezet onderwijs zijn:

  • Oog voor elke leerling
  • Veel persoonlijke aandacht
  • Individuele leerroute
  • Vakken volgen op eigen niveau
  • Flexibele leerroutes
  • Tussentijdse instroom mogelijk
  • Aandacht voor hulpvragen zoals dyslexie, dyscalculie of hoogbegaafdheid
  • Onderwijs gericht op talentontdekking en ontwikkeling

‘Onze docenten kennen de talenten van de leerlingen’

Particulier onderwijs bij Winford = passend onderwijs

Winford Breda is een particuliere school. Dat verschilt van regulier onderwijs op een aantal vlakken. Door de kleine klassen is er veel aandacht voor de leerlingen. De docenten kennen de leerlingen zo goed, dat ze precies weten waar een kind staat en wat het nodig heeft. Er wordt hard gewerkt en ook het huiswerk wordt op school gemaakt. Als leerlingen vragen hebben, is er altijd een docent beschikbaar om vragen te beantwoorden. Veel kinderen die niet goed gedijen in het reguliere onderwijs, doen dat wel binnen het passend onderwijssysteem van Winford Breda. Denk aan kinderen die te weinig uitdaging vinden of die juist baat hebben bij meer ondersteuning of een ongelijkheid in niveau hebben.

Vragen over passend onderwijs

Passend onderwijs is een beleid dat ervoor zorgt dat élke leerling – met of zonder specifieke onderwijsbehoeften – een passende onderwijsplek krijgt. Dus ook de ‘doorsnee’ leerling wordt niet overgeslagen. Het doel is om te zorgen voor optimale ontwikkelingskansen voor alle leerlingen.

Bij Winford Breda hebben we per leerling een individueel leerplan. De onderwijsbehoefte wordt bepaald door onderwijsprofessionals in samenwerking met ouders. Hierbij wordt gekeken naar de onderwijsbehoefte, de mogelijkheden en potentie maar ook de eventuele belemmeringen van de leerling.

Bij Winford Breda vinden we het heel belangrijk om ouders actief te betrekken. Met name bij het samenstellen van het onderwijsplan. Ouders kennen hun kind vaak door en door. De informatie die vanuit ouders komt is essentieel voor het samenstellen van een geschikt onderwijsplan.

De ondersteuning kan variëren van extra begeleiding, aangepast lesmateriaal tot individuele begeleiding.

Docenten bij Winford Breda hebben kennis en vaardigheden die passen bij het concept van passend onderwijs en maken veelal de bewuste keuze om binnen dit onderwijsconcept te werken.

Aanmelden & kennis maken

Wij nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek. We kijken of de opleiding bij je past en wat je leuk vindt. Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon, dan nemen we op werkdagen de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Logo Winford Breda

Kijk voor meer informatie over Winford Breda ook op onderstaande pagina's: