Publicatie

Max Julius zit in de pre brugklas (12 jr.): ‘Nu kan ik toch naar de havo’

En belangrijker, hij heeft het eindelijk naar zijn zin op school. Max Julius besloot halverwege groep 8 op de basisschool, de overstap te maken naar de pre brugklas bij Winford in Breda. Een spannende, maar juiste beslissing: ‘Het kan vanaf hier alleen maar beter worden. Ik wil hier nog lang blijven’, vertelt hij met een brede grijns op zijn gezicht.

7-06-2021

De pre brugklas is er voor ieder kind waarbij de brugklas te vroeg komt, of juist te laat. Maar ook voor kinderen die om verschillende redenen meer aandacht nodig hebben. Het resultaat? Betere resultaten, zelfvertrouwen én een vrolijk kind. Max Julius vertelt over zijn ervaringen bij Winford Breda in de pre brugklas.
Lees hier meer over de pre brugklas

De overstap

Max Julius zat niet op zijn plek bij zijn vorige basisschool in groep 8: ‘Door de grote klassen kon ik me niet goed concentreren.’ Het resultaat: tegenvallende schoolresultaten en een kind dat moeilijk aansluiting vond bij de rest van de klas. Daar moest verandering in komen. ‘Het was best spannend hoor, om van school te veranderen. Maar na de proefdag bij Winford Breda wist ik: dit wil ik!’

Rust door kleine klassen

Veel kinderen komen beter uit de verf in kleinere klassen. In de klas van Max Julius zitten (afhankelijk van de vakken) ongeveer 4 tot 10 kinderen in een lokaal. ‘Als ik nu mijn vinger opsteek om iets te vragen, staat er direct iemand naast me om het uit te leggen.’ Inmiddels volgt hij een groot deel van de vakken al op havoniveau. ‘Ik wist wel dat ik het kon, maar nu lukt het ook’, vertelt hij trots.

Goede sfeer

De aandacht van de docenten in combinatie met rust in de klas heeft meer positieve effecten gehad op Max Julius. ‘Ik heb nu veel vrienden op school. De docenten hebben me geholpen met contact leggen bij de andere kinderen. Ik speel nu zelfs met kinderen uit de 3e of 4e. Het maakt hier niet uit wie je bent of hoe oud, iedereen gaat hier met elkaar om.’ Nog een bijzondere bijkomstigheid: ‘Kinderen zitten hier niet de hele tijd op hun telefoon maar praten en spelen gewoon met elkaar.’  

De vakken in de pre brugklas

Geen rekenen en taal meer voor Max Julius, maar (onder andere) wiskunde en Nederlands. Door vervroegd te starten met deze vakken – elk vak op eigen niveau – is hij goed voorbereid. ‘Ieder kind in de klas heeft aparte begeleiding zodat je elk vak op je eigen niveau kunt volgen.’ Maar de citotoets dan? Ook daar is het onderwijs op toegespitst. Door intensieve aandacht en kundige begeleiding, wordt er beter gepresteerd. Dit zorgt zelfvertrouwen: ‘Ik ben goed in wiskunde en ik hoop uiteindelijk vwo te kunnen.’ Een ding is zeker: Max Julius voelt zich fijn en er wordt op school alles uitgehaald wat erin zit.
Lees hier meer over de pre brugklas

Ander dan anders

Van elke dag lunch, speciale gymlessen tot culture activiteiten: bij Winford Breda gaat het er net even wat anders aan toe dan je misschien gewend bent. Max Julius vertelt enthousiast: ‘Elke donderdag is het tostidag en met gym hebben we laatst nog skateles en kickboksles gehad.’ Hij kijkt nu alweer uit naar het volgende uitje. ‘We gaan binnenkort naar een museum en kanoën bij de legerbasis.’ Winford Breda haalt alles uit de kast om leerlingen hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

De toekomst

Max Julius zit nog geen half jaar in de pre brugklas, maar het voelt nu al als ‘thuis’. ‘Ik ken alle namen van iedereen die hier op school zit, het voelt alsof ik hier al jaren zit.’ Hij ziet de toekomst rooskleurig in en is blij met de overstap naar de pre brugklas van Winford. ‘Het kan vanaf hier alleen maar beter worden.’

Winford Breda is een particuliere school en biedt basisonderwijs, voortgezet onderwijs én de pre brugklas aan.
Lees hier meer over de unieke formule van Winford Breda 

Scroll naar top