Veelgestelde vragen

In principe gaan wij uit van het schooladvies. Dit betekent minimaal basis/kader. Doordat wij iedere aanmelding individueel bekijken en een motivatietoets afnemen, kan hier in specifieke individuele gevallen van worden afgeweken.

U kunt het contactformulier invullen via onze website (formulier). Bij ontvangst nemen wij contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak, een intakegesprek.

Ja, onze instroom is niet gebonden aan leerjaar 1. In alle leerjaren kunnen leerlingen instromen totdat de groep vol is. Bij een volle groep wordt er gewerkt met een wachtlijst. Deze werkt op aanmeldingsdatum. Uitzondering is de instroom voor examenklassen. Deze sluit de laatste week van september. Voor vmbo kader en vmbo gemengd nemen we geen instroomleerlingen voor het 4e leerjaar aan i.v.m. het PTA.

Onze lesmethodes houden rekening met bijvoorbeeld dyslexie en dyscalculie. Ook geven wij de ruimte aan eventuele benodigde externe hulp bij leerproblemen binnen schooltijd.

In principe hoeft slechtziendheid of doofheid geen belemmering te zijn om ons onderwijs te volgen.

Nee, wij zijn een school die werkt met individuele leerroutes. Daarom kunnen wij meer en is een leerling met een leerprobleem van harte welkom. Echter kinderen met gedragsproblemen zoals ODD of een te laag ontwikkelingsniveau worden niet aangenomen, maar doorverwezen naar scholen waar deze specialisatie voorhanden is.

Ja, uiteraard is voor het voortgezet onderwijs van Winford Breda een schoolgids beschikbaar.

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek

U leest veel informatie op onze website terug. Heeft u toch nog vragen of heeft u liever persoonlijk contact? Neem dan gerust contact met ons op. Dat is mogelijk op werkdagen na 15:00 uur. We kunnen dan de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over Winford Breda ook op onderstaande pagina's

Scroll naar top